Lahti Elite Cheer Team

Lisenssi ja hinnat

Lisenssi ja vakuutus

Jos urheilet kilpajoukkueessa:

Kilpajoukkueessa urheilevan tulee hankkia Suomen Cheerleadingliiton (SCL) kilpailulisenssi. Kilpailulisenssin voi ostaa joko vakuutuksella tai vakuutuksettomana.

A-, B- ja C-lisenssi

  • Sisältää kilpailuluvan ja Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen
  • Lisenssiluokka määräytyy urheilijan syntymäajan mukaan
  • Lisenssiä ostettaessa Suomisport tunnistaa automaattisesti oikean lisenssiluokan urheilijan henkilötunnuksen perusteella
  • A-, B- ja C-lisenssillä voi osallistua kilpailuun myös valmentajana (huom. kilpaurheilevat valmentajat)

Vakuutukseton lisenssi

  • Sisältää kilpailuluvan, mutta ei vakuutusta
  • Saman hintainen kaikenikäisille
  • Varmista aina ennen vakuutuksettoman lisenssin ostamista omasta vakuutusyhtiöstä, että olemassa oleva vakuutus kattaa kilpacheerleadingin harrastamisen ja lajin parissa kilpailemisen

Kilpajoukkueen urheilijalla tulee olla kilpailuluvan lisäksi myös voimassaoleva kilpacheerleadingin kattava vakuutus. Jos urheilijan oma vapaa-ajan, tapaturma- tai vastaava vakuutus ei kata kilpacheerleadingin harrastamista ja cheerleadingin parissa kilpailua, kannattaa ostaa oman ikäluokan A-, B- tai C-lisenssi, joka sisältää Pohjola Vakuutus Oy:n Sporttiturva -vakuutuksen, joka vakuuttaa lisenssin ottaneen urheilijan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta lajin harjoituksissa, leireillä ja kilpailuissa.

Jos urheilijalla on oma vakuutus, joka kattaa kilpacheerleadingin parissa urheilun ja kilpailemisen, ei A-, B- tai C -lisenssiä tarvitse ottaa, vaan riittää pelkkä vakuutukseton lisenssi. Vakuutukseton lisenssi sisältää kilpailuluvan, mutta ei vakuutusta. Varmistathan kuitenkin, että olemassa oleva vakuutuksesi kattaa kilpacheerleadingin harrastamisen ja lajin parissa kilpailemisen.

Lisenssi ja vakuutus ovat voimassa 1.8.-31.7. välisen ajan. Seuraavan vuoden elokuussa tulee ostaa jälleen uusi lisenssi ja vakuutus. Kilpajoukkueen urheilijoilla tulee olla kilpailulisenssi hankittuna hyvissä ajoin ennen kilpailuja. Jos urheilijalla ei ole omaa cheerleadingin kattavaa vakuutusta, tulee lisenssi ja vakuutus ostaa jo heti kauden alussa, jotta urheilija on vakuutettu lajin parissa koko kauden ajan.

Katso tarkemmat ohjeet lisenssin ostoon SCL:n sivuilta: https://scl.fi (navigointi sivuston vasemman reunan valikon avulla). Sivuilla linkki Suomisportiin lisenssin ja vakuutuksen ostamista varten.

Jos urheilet harrastejoukkueessa:

Harrastejoukkueessa urheilevan tulee huolehtia, että oma henkilökohtainen vapaa-ajan, tapaturma- tai vastaava vakuutus kattaa cheerleadingin harrastamisen ja lajin parissa sattuneet tapaturmat. Jos näin ei ole, kannattaa hankkia Suomisportin kautta SCL:n harrastevakuutus, joka sisältää Pohjola Vakuutus Oy:n Sporttiturva-vakuutuksen. Pohjolan Sporttiturva-vakuutus vakuuttaa vakuutuksen ottaneen harrastajan cheerleadingiin liittyvän tapaturman varalta SCL:n jäsenseuran ohjatuissa lajiharjoituksissa ja leiritoiminnassa.

  • Harrastevakuutus ei oikeuta osallistumaan kilpailutoimintaan
  • Harrastevakuutus on samanhintainen kaikenikäisille
  • Harrastevakuutus on voimassa 1.8.-31.7. välisen ajan. Seuraavan vuoden elokuussa vakuutus tulee ostaa uudelleen.

Kaudelle 2023-24 Suomen cheerleadingliitto uudistaa lisenssijärjestelmää, jonka myötä myös harrastejoukkueiden harrastajien tulee ostaa harrastelisenssi. Harrastelisenssi maksaa 15,00 e / harrastaja, ja se ostetaan kerralla koko lisenssikaudeksi 1.8.2023-31.7.2024. Huom. Jos urheilijan oma vakuutus ei kata cheerleadingin parissa harrastamista, harrastelisenssin lisäksi tulee ostaa harrastevakuutus, joka vakuuttaa harrastajan cheerleadingharjoitusten parissa.

Katso tarkemmat ohjeet vakuutuksen ja lisenssin ostamiseen SCL:n sivuilta: https://scl.fi/ (navigointi sivuston vasemman reunan valikon avulla). Sivuilta löytyy linkki Suomisportiin vakuutuksen ostamista varten.

Hinnat

Lahti Elite Cheer Teamin kaikille urheilijoille ja harrastajille pakollisia kuluja ovat seuran jäsenmaksu ja joukkuekohtainen kausimaksu.

Kilpajoukkueen urheilijalle pakollinen kulu on kilpailulisenssi, joka sisältää kilpailuluvan liiton kilpailuihin. Jos urheilijan oma vakuutus ei kata kilpacheerleadingin parissa urheilua ja kilpailua, tulee kilpajoukkueen urheilijan ostaa vakuutuksellinen kilpailulisenssi. Kilpajoukkueen urheilijalle muita välttämättömiä kuluja tulee kilpailuihin osallistumisesta, kilpajoukkueen viikonloppu- ja arkileireistä sekä pakollisista joukkuevarustehankinnoista. Kilpajoukkueiden budjettiarviot tulevan kauden kuluista laitetaan urheilijoiden tiedoksi myClubin kautta kauden alussa.

Harrastejoukkueessa välttämätön kulu on harrastevakuutus, jos harrastajan oma vakuutus ei kata cheerleadingin harrastamista. Lisäksi kaudelle 2023-24 Suomen cheerleadingliitto uudistaa lisenssijärjestelmää, jonka myötä myös harrastejoukkueiden harrastajien tulee ostaa lisenssi. Harrastelisenssi maksaa 15,00e ja se ostetaan koko lisenssikaudeksi 1.8.2023-31.7.2024. Myös harrastejoukkueessa voi tulla lisäkuluja ylimääräisten leirien pitämisestä joukkueelle. Leirit eivät sisälly kausimaksun hintaan. Leirit ovat harrastejoukkueessa vapaaehtoisia, ja niiden pitämisestä sovitaan erikseen joukkueen vanhempien WhatsApp-ryhmässä. Vapaaehtoisia ylimääräisiä kuluja harrastejoukkueille ovat vaate- ja varustehankinnat.

Lahti Elite Cheer Teamin jäsenmaksu on kaikkien joukkueiden jäsenille sama: 50,00 euroa kaudella 2023-24. Jäsenmaksu maksetaan kahdessa erässä: 25,00 euroa syyskauden alussa ja 25,00 euroa kevätkauden alussa. Joukkuekohtainen kausimaksu maksetaan kaksi kertaa lukuvuodessa, syys- ja kevätkauden alussa. Kausimaksu määräytyy joukkueen ikä- ja taitotason sekä harjoituskertojen määrän mukaan.

Kaikki seuran laskutus tapahtuu jäsenrekisteripalvelu myClubin kautta. myClubin jäsentililtä löydät kaikki urheilijan tai harrastajan laskut samasta paikasta. myClubista löydät myös Lahti Elite Cheer Team ry:n maksuehdot ja lisäohjeita laskujen maksamiseen.

Kausi- ja jäsenmaksut laskutetaan myClubin kautta heti kauden alussa tai kun urheilija liittyy joukkueeseen.

Kausimaksut kausi 2023-24

Joukkuekohtainen kausimaksu maksetaan kaksi kertaa lukuvuodessa, syys- ja kevätkauden alussa. Syyskaudella kausimaksu kattaa harrastamisen elokuusta joulukuuhun ja kevätkaudella tammikuusta toukokuuhun.

Sivulla ilmoitetut joukkuekohtaiset kausimaksujen hinnat ovat voimassa syyskauden 2023 ja kevätkauden 2024 ajan.

JoukkueHinta, euroa
Shooting Stars, mikrojen harrastejoukkue100,00
Raindrops, mikrojen harrastejoukkue100,00
Cosmos, harrastejoukkue115,00
Snowflakes, minien harrastejoukkue120,00
Twinkles, minit + youth harrastejoukkue115,00
Wildfire, youth harrastejoukkue120,00
Sunrays, youth level 2 kilpajoukkue160,00
Fireworks, youth level 2 kilpajoukkue160,00
Tornado, juniorit level 3 kilpajoukkue190,00
Tidal Wave, aikuiset level 5 kilpajoukkue210,00

Maksusuunnitelma

Lahti Elite Cheer Teamilla on mahdollisuus sopia maksusuunnitelmasta harrastuksesta koituvien laskujen maksamiseksi. Jos haluat maksaa esim. kausimaksun osissa tai pyytää jollekin laskulle lisää maksuaikaa, ota yhteyttä laittamalla sähköpostia osoitteeseen: lec.toimisto@gmail.com. Sähköpostiviestissä tulee selkeästi kertoa urheilijan tai harrastajan koko nimi, syntymäaika ja joukkue sekä eritellä, mille laskulle tai laskuille halutaan lisää maksuaikaa vai halutaanko lasku tai laskut pilkkoa osiin.

Laskujen kaikki erät tulee maksaa, vaikka urheilija tai harrastaja lopettaisi harrastuksen ennen laskun viimeisten erien erääntymistä. Jos laskulle on pyydetty lisää maksuaikaa, tulee lasku maksaa, vaikka se ei olisi vielä erääntynyt, kun urheilija lopettaa harrastuksen.

Sisaralennus

Lahti Elite Cheer Teamilla on käytössä sisaralennus, joka on mahdollista saada, jos samalla kaudella seurassa urheilevat saman perheen sisarukset tai esimerkiksi perheen vanhempi ja lapsi. Sisaralennus koskee ainoastaan kausimaksua, eikä sitä voi yhdistää tai siirtää muihin maksuihin. Alennus lasketaan kausimaksun hinnasta seuraavasti: Perheen vanhimmasta urheilijasta maksetaan täysihintainen kausimaksu. Saman perheen toiseksi vanhin urheilija saa -25 % alennusta oman kausimaksun hinnasta ja kolmas urheilija -50 % alennusta oman kausimaksun hinnasta.

Jotta sisaralennuksen voi saada, tulee jokaisen samaan perheeseen kuuluvan urheilijan myClub-jäsentilillä olla kohdassa ”Sisaralennus” valittuna ”Kyllä” ja kohdassa ”Perheenjäsenet seurassa” lukea seurassa urheilevan perheenjäsenen etu- ja sukunimi, syntymäaika sekä joukkue. Jos näitä tietoja ei ole ilmoitettu jokaisen samaan perheeseen kuuluvan urheilijan myClub-jäsentilillä kausimaksujen laskutushetkellä, ei alennusta voi saada takautuvasti.

Lue lisää sisaralennuksen ilmoittamisesta: täältä.

Kausialennus:

Lahti Elite Cheer Teamilla on käytössä myös kausialennus kauden lopussa aloittaville urheilijoille ja harrastajille.

Alennus määräytyy seuraavasti: Syyskaudella kaikki marraskuussa ja joulukuussa aloittavat urheilijat ja harrastajat saavat -25 % alennusta oman kausimaksun hinnasta. Kevätkaudella kaikki huhtikuussa ja toukokuussa aloittavat urheilijat ja harrastajat saavat -25 % alennusta oman kausimaksun hinnasta.

Alennus koskee ainoastaan kausimaksua ja se lasketaan urheilijan tai harrastajan oman joukkueen kausimaksun hinnasta, eikä sitä voi yhdistää tai siirtää muihin maksuihin. Jos urheilija tai harrastaja aloittaa harrastuksen seurassa, ensimmäisten kokeiluharjoitusten ajankohta lasketaan harrastuksen aloittamisajankohdaksi.